Weylerkazerne

03 8000.03
Ligging Ezelstraat 60-70, A. Van Ackerplein 1, H. Losschaertstraat 3, 8000 Brugge
Status Werkzaamheden afwerking in uitvoering.
Uitverkocht!

Het project

Wandelen langs de Markt van Brugge, door de typische kasseistraatjes slenteren en thuiskomen in de site van een voormalig 17de-eeuws klooster. Te mooi om waar te zijn? Het ambitieuze project ‘Weylerkazerne’ van VDD Project Development bewijst dat het wel kan: kwaliteitsvol wonen op een historisch waardevolle plek.

Lees meer

De ‘Weylerkazerne’ ligt in het hart van Brugge en is na jarenlange leegstand klaar voor het zevende leven dat het verdient. VDD herontwikkelt in samenwerking met Salens Architecten de beschermde site tot een woon- en handelszone waarin licht, comfort en groen de hoofdrol spelen. Hoge duurzaamheidseisen en een indrukwekkende afwerkingsgraad maken de ‘Weylerkazerne’ tot een voorbeeldproject.

Historisch erfgoed verzoenen met 21ste-eeuwse woondromen, zo doe je dat.

Afwerking

Voor het interieur van de ‘Weylerkazerne’ schakelde VDD Project Development de gerenommeerde interieurarchitect Arjaan De Feyter in. De Feyter is van de context van het gebouw vertrokken om de ruimtes in te delen en aan te kleden. In een gebouw dat al zo sprekend is, vindt het ontwerp moeiteloos zijn plek: puur en detaillistisch, functioneel en comfortabel.

Lees meer

Geen twee appartementen zijn hetzelfde, want de inrichting is steevast bepaald door de specifieke lichtinval, waardevolle elementen en zichtlijnen. Door los te werken van de buitengevels worden het perspectief en de openheid doorheen de verschillende woonzones versterkt. De zones vloeien spontaan in elkaar over, waardoor het spreekwoordelijke loftgevoel in elk appartement aanwezig is.

De afwerkingsgraad van de Weylerkazerne is ongezien: gekaleide gevels, sierpleister, eikenparket, sanitair
van Duravit en Hansgrohe, betegelde inloopdouches, keukens van Obumex, Bulthaup en Diapal, blokkaderdeuren, vloerverwarming... Het project heeft ook een toekomstgerichte visie met aandacht voor rolstoel- toegankelijkheid en comfortabele extra’s als intelligente drop-off brievenbussen. En zo toont het project hoe aangenaam en makkelijk wonen in de stad wel kan zijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is onze topprioriteit, ook in de 'Weylerkazerne'. Hernieuwbare energiebronnen zoals geothermie en zonne-energie worden ingezet om de wooneenheden zo zuinig mogelijk te maken.

Interesse in dit project?
Vul het formulier in of contacteer
ons via +32 (0)50 20 02 03

Bedankt voor uw bericht!

Ligging

Op wandelafstand van de Markt, maar tegelijk vlakbij de ring van Brugge en de Expresweg naar andere uitvalswegen. Met haar ligging in de Ezelstraat heeft de ‘Weylerkazerne’ het grote lot gewonnen. Die straat in het noordwesten van de binnenstad vormt de centrale ader van het trendy Ezelstraatkwartier.

Je vindt er goeie restaurants en stijlvolle winkels en bent tegelijk ver weg van de drukte van het toeristische hart van Brugge. Het beste van twee werelden, als je het ons vraagt. Wie even de stad uit wil vluchten, staat in twintig minuten aan de kust. Ook een fietstocht naar pakweg Damme zorgt voor de nodige rust en frisse lucht.

Historiek

Het voormalige Theresianenklooster is beschermd als monument omwille van de architectuurhistorische waarde. De binnentuinen, overwelfde pandgangen, kapittelzaal en kelders kenmerken het kloosterpand.

17ᵉ eeuw

In opdracht van de zusters Karmelietessen – later Theresianen – wordt een klooster gebouwd.

19ᵉ eeuw

Het klooster wordt in gebruik genomen als militair hospitaal en later als kazerne.

20ᵉ eeuw

Na de Eerste Wereldoorlog krijgt het klooster zijn huidige naam Weylerkazerne, naar de majoor die sneuvelde in 1917 in Zarren.

jaren 60

Het klooster is publiek eigendom en huisvest verschillende overheidsdiensten.

jaren 90

Het gebouw komt in privéhanden en blijft jaren leegstaan.

2018 - 2022

VDD Project Development zal de site herontwikkelen tot een ongezien woonproject.

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Vraag meer info