Huis van Hamme

04 8000.04
Ligging Sint-Maartensplein 5-6, 8000 Brugge
Architect aNNo Architecten
Status Werkzaamheden afwerking in uitvoering.
Uitverkocht!
Huis van Hamme

Project

Historische elementen zoals statige moulures, paneeldeuren met gouden klinken en lederen wandbekleding. Het is niet moeilijk om lyrisch te worden over de troeven van dit monumentale project.

Lees meer

Geflankeerd door de mooiste kerk van Brugge, pal in het historische centrum, is dit project ongetwijfeld zeldzaam te noemen. Met zeven ruime, luxueuze appartementen en twee eengezinswoningen, private buitenruimtes en een binnentuin die baadt in het groen.

Maar dat is niet de essentie van Huis Van Hamme. Het is niet zomaar een appartement of woning. Het is veel meer dan dat. We verkopen een stukje ziel van Brugge. Aan diegene die er net als ons zijn hart aan verloren is.

Dit uitzonderlijke project wordt in goede banen geleid door aNNo architecten, een gerenomeerd bureau dat historisch patrimonium een betekenisvolle en hernieuwde plek geeft in combinatie met hedendaagse architectuur. Voor Huis Van Hamme tekenden ze een uitgepuurd ontwerp uit, waarbij de authentieke en historische elementen volledig tot hun recht komen.

Het classicistische stadspaleis wordt omgevormd tot zeven monumentale en luxueuze appartementen. Achteraan het perceel komen twee eengezinswoningen boven een half-ondergrondse parking. Een gemeenschappelijke tuin met vijver, ontworpen door landschapsarchitect Leon Van Haesebrouck, verbindt het domein.

Afwerking

Ontdaan van overbodige zaken, ontvouwt zich een puur design met een grenzeloos respect voor de historische elementen. De marmeren inkomhal, statige moulures en paneeldeuren met gouden klinken ontluiken een stukje van de rijke geschiedenis. De wisselwerking tussen de rechtlijnige architectuur en het strakke interieur met classicistische elementen zorgt voor een verrassend warm geheel.

Lees meer

Bij een historisch project van dit kaliber kan een kwalitatieve afwerking niet ontbreken. Een studie van de gemeenschappelijke delen en alle appartementen resulteert in een vormgeving die klopt tot in de kleinste details. De keukens zijn architecturale hoogstandjes en zijn daarmee de rest van het magnifieke interieur waardig.

Er is bij de afwerking aan alles gedacht: de historische klinken worden verguld, alle wooneenheden zijn voorzien van vloerverwarming, het buitenschrijnwerk en de terrassen zijn vervaardigd uit klasse 1 en er wordt enkel gewerkt met hoogwaardige en duurzame materialen. Wie een stapje verder wil gaan, kan opteren voor een gashaard in de historische schouw.

Wat nog? Er werd een ingenieur ingeschakeld om het akoestische comfort te optimaliseren. Want échte luxe zit in de details. Afwerking op maat is mogelijk voor de snelle beslissers.

Afwerking

Huis van Hamme
brochure.
Download de
Huis van Hamme
brochure.
Stuur mij de
Huis van Hamme
brochure op.

Vul het formulier in en ontvang onze gratis digitale brochure.

Vul het formulier in en ontvang onze gratis brochure bij u thuis.

1 1 keuken

Uw download wordt gestart!

Uw gratis brochure wordt zo snel mogelijk opgestuurd!

Interesse in dit project?
Vul het formulier in of contacteer
ons via +32 (0)50 20 02 03

Bedankt voor uw bericht!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is onze topprioriteit, ook in 'Huis van Hamme'. Hernieuwbare energiebronnen zoals geothermie en zonne-energie worden ingezet om de wooneenheden zo zuinig mogelijk te maken.

Lees meer

De verwarming, ventilatie en koeling worden centraal opgewekt in één stookplaats waarop geothermische warmtepompen en zonneboilerpanelen worden aangesloten. De geothermie onttrekt in de winter energie uit de grond. Na de winter is die aarde goed afgekoeld, zodat we de vloerverwarming kunnen omzetten in vloerverkoeling. Bewoners kunnen via duurzame koeling bijvoorbeeld een slaapkamer of leefruimte afkoelen op hete dagen. Een grote troef, omdat je zo duurzaamheid aan comfort koppelt. Er zijn ook laadpalen voor elektrische wagens en fietsen.

Ligging

De site ligt aan het Sint-Maartensplein, een van de mooiste pleintjes van Brugge. Het Venetië van het Noorden combineert een rijk middeleeuws verleden met een bruisende dynamiek die iedereen die door de geplaveide straatjes wandelt in zijn ban houdt. 'Huis van Hamme' geniet van een exclusieve, rustige ligging tussen de Markt, Burg, Spinolarei, Verversdijk en Groenerei.

Historiek

‘Huis Van Hamme’ werd in 1778 door de belangrijke architecten Emmanuel van Speybrouck en Eugène Goddyn voor ridder François Van Hamme gebouwd aan het Sint-Maartensplein te Brugge. In de tweede helft van de 19e eeuw werd het gebouw eerst gebruikt als kantoorruimte en daarna als schoolgebouw.

Wens je meer te weten over de geschiedenis van 'Huis van Hamme'?

Download hier onze historische studie

Vul het formulier in ontvang
de volledige historiek.

Uw download wordt gestart!

1773

In 1773 kocht Ridder Francis van Hamme een deel van het complex van de ontbonden Jezuïetenorde aan het Sint-Maartensplein. Hij vroeg het bouwmeesterduo Van Speybrouck – Goddyn om een royale stadsresidentie te bouwen. Het Huis van Hamme werd gebouwd tussen 1778 en 1781. Samen met zijn echtgenote Marie-Henriette Fourbisseur en zijn kinderen woonde Francis van Hamme er tot 1801.

1801

Daarna woonde het echtpaar Eugène Gouban-Thérèse Simon er met hun 10 dienstboden. Gouban was een van de 4 burgemeesters van het Brugse Vrije. Vanaf 1869 kwam het gebouw in handen van de Belgische Staat en deed het dienst als kantoren voor de afdeling Directe Belastingen en Kadaster.

1983

In 1983 werden de Dames de l’Institution Chrétienne eigenaar. In 1985 werd het gebouw ingewijd als de basisschool van Hemelsdaele. Sinds de oprichting van het gebouw domineert de gevel van maar liefst 32 meter lang het plein. Achter die gevel gaan nog steeds een aantal prachtige authentieke salons schuil, waarvan één met Mechels leder is bekleed.

2018-2022

Na 150 jaar zal VDD Project Development de oorspronkelijk functie en grandeur teruggeven aan dit schitterende monument.

In de pers

    Volg ons en blijf op de hoogte!

    Vraag meer info