Royal Botanic

07 1000.03
Ligging Koningsstraat 167-173, Haachtsesteenweg 2-6, Dwarsstraat 2, Staartsterstraat 11-13, 1210 Brussel
Partner Redet
Uitvoeringsperiode Voorverkoop gestart!
Team DDS+, VK Engineering, DS Engineering
Bezoek de projectwebsite
Royal Botanic

Vibrant city living linked by the past & future

Vlak bij de Kruidtuin en het Brusselse stadscentrum werd zo’n 40 jaar gezocht naar een nieuwe toekomst voor de iconische - maar verwaarloosde - Gesù-site. Het project Royal Botanic is het baanbrekende herbestemmingsproject van deze site. Na het succes van The Grand in Nieuwpoort en Weylerkazerne en Huis van Hamme in Brugge zal VDD Project Development ook dit monumentale complex na jaren van verval in haar totaliteit herwaarderen.

Onder de nieuwe naam Royal Botanic wordt de site van het voormalige jezuïtenklooster hertekent tot een veelzijdig herbestemmingsproject met zowel residentiële als commerciële functies.

Verspreid over het gerestaureerde neoclassicistische gebouw aan de hoek van de Koningsstraat (gebouw A) en een nieuw gebouw grenzend aan de Staartsterstraat (gebouw C) wordt een boeiende mix van 57 appartementen gerealiseerd.

Een prachtige binnentuin tussen de gebouwen fungeert als het hart van dit project, waar bewoners te midden van de stad - én met uitzicht op de Gesù-kerk - kunnen genieten van een oase van groen en rust.

Het nieuwe Royal Botanic Royal Botanic is niet zomaar een vastgoedproject. Het is een eerbetoon aan het rijke erfgoedkarakter van de site die onze toewijding belichaamt om een bruisende, duurzame en levendige omgeving te creëren. Het nieuwe Royal Botanic geeft zo niet alleen een nieuwe bestemming aan de verwaarloosde site, maar ontwikkelt zich ook tot een dynamische en levendige hotspot en een katalysator voor de reeds florerende buurt.

Het nieuwe Royal Botanic geeft niet alleen een nieuwe bestemming aan deze verwaarloosde site, het wordt ook een dynamische hotspot en katalysator voor de reeds florerende buurt.

Een grote verscheidenheid aan appartementen

In totaal worden 57 appartementen te koop aangeboden. Het aanbod omvat studio’s tot 4-slaapkamerappartementen, met variërende oppervlaktes van 60 tot 150 m².

Gebouw A
In het hoekvolume aan de Koningsstraat, met o.a. het gerestaureerde, neoclassicistische gebouw, worden 17 appartementen ondergebracht met prachtige uitzichten op de Kruidtuin.

Gebouw C
In het nieuwbouwvolume in de Staartsterstraat, aan de achterzijde van de site, worden 40 appartementen geïntegreerd met uitzichten op de binnentuin en Gesù-kerk.

Een gevarieerd aanbod topappartementen

Studio's – vanaf € 245.000
1-Slaapkamer appartementen – vanaf € 339.000
2-Slaapkamer appartementen – vanaf € 399.000
3-Slaapkamer appartementen – vanaf € 535.000
4-Slaapkamer appartementen – vanaf € 625.000

Wenst u meer details te ontvangen over het beschikbare aanbod? Laat hieronder dan uw gegevens na.

Bedankt voor uw bericht!

Waarom kopen in Royal Botanic?

Een absolute toplocatie
Het project is uitstekend gelegen vlakbij de Kruidtuin en het historisch hart van Brussel, met snelle toegang tot snelwegen en het openbaar vervoer. Bovendien ligt het project in een buurt in volle ontwikkeling met een aanzienlijk meerwaardepotentieel, ondersteund door een sterk politiek engagement.

Een uniek erfgoedkader
Als bewoner van Royal Botanic bevind je je te midden van historische pracht zoals de majestueuze Gesù-kerk en de betoverende Kruidtuin.

Slim design & maximaal comfort
Onze appartementen zijn doordacht ontworpen met oog op optimaal comfort. Dankzij de royale plafondhoogtes en grote raampartijen geniet je van overvloedig natuurlijk licht. Elk appartement is voorzien van een hoogwaardige afwerking.

Minimale energiekosten & futureproof
Om het energieverbruik tot een absoluut minimum te beperken wordt er gebruik gemaakt van uitsluitend groene en duurzame energiebronnen. Zo worden alle appartementen voorzien van vloerverwarming via individuele warmtepompen = géén gas.

Een levendige community
Bij Royal Botanic maak je deel uit van een nieuwe bruisende hotspot. Ervaar een levendig sociaal leven dat je totale woonbeleving verrijkt.

Groot huurpotentieel
De buurt van het project kent een grote vraag naar huurwoningen waardoor het een verstandige keuze is voor zowel investeerders als huurders.

Future-proof wonen op de voormalige jezuïtensite

Groene energie is een cruciale pijler binnen het Royal Botanic project. Om het totale energieverbruik tot een minimum te beperken, worden diverse moderne en duurzame technieken toegepast, waaronder individuele warmtepompen, zonnepanelen en maximale terugwinning van geproduceerde warmte. Hierdoor zijn het project én je appartement volledig future-proof en wordt verwarming gerealiseerd zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

De appartementen bieden een optimaal wintercomfort dankzij slimme integratie van deze hernieuwbare energiebronnen. Het concept omvat individuele warmtepompen afgestemd op persoonlijk gebruik, gecombineerd met zonnepanelen op het dak voor maximaal duurzame energie.

Deze energie die voortkomt uit de zonnepanelen wordt ingezet voor de werking van liften en gemeenschappelijke ruimtes. Onze aanpak is daarom niet alleen ecologisch, maar leidt ook tot aanzienlijke kostenbesparingen, waardoor het project zowel duurzaam als economisch voordelig is.

Royal Botanic
brochure.
Download de
Royal Botanic
brochure.
Stuur mij de
Royal Botanic
brochure op.

Vul het formulier in en ontvang onze gratis digitale brochure.

Vul het formulier in en ontvang onze gratis brochure bij u thuis.

186

Uw download wordt gestart!

Uw gratis brochure wordt zo snel mogelijk opgestuurd!

Vraag meer info