Visie

VDD Project Development wil de behoeder zijn van historische gebouwen door er een nieuwe toekomst aan te geven. Bij de herbestemming hebben we bijzondere aandacht voor een nieuwe architectuur in harmonie met het historische kader, de leefkwaliteit en de duurzaamheid. Zo ontstaan hefboomprojecten die een meerwaarde creëren voor de ruime omgeving.

Oude verhalen, nieuwe functie

We gaan zeer selectief te werk bij het aankopen van onze projecten. Naast een uitstekende ligging moeten de gebouwen een beleving opwekken. We willen de energie en kracht van de site aanvoelen.

Bij de start van een project zoeken we naar antwoorden in de zoektocht naar een nieuwe toekomst. Elke steen heeft z’n eigen verhaal en betekenis.

De waardevolle elementen worden minutieus gerestaureerd in combinatie met – waar nodig – architectonische ingrepen. Minder relevante delen krijgen een eigen interpretatie of een nieuwe functie. Een gebouw is geen statisch object maar zoals een levend organisme dat zich in een toestand van permanente verandering kan bevinden. Je kunt nooit iets helemaal herstellen in de toestand zoals het was. Een gebouw, ook een beschermd monument, sterft als het stopt met veranderen. Het is belangrijk genoeg om ervoor te zorgen dat die transformatieprocessen gebeuren met meer ambitie en oog voor kwaliteit. Zorg voor erfgoed en nieuwe ontwikkelingen kunnen wel degelijk hand in hand gaan mits de nodige inventiviteit en durf.

Duurzaam en leefbaar

De 21ste eeuw moet een eeuw van recuperatie zijn. Het heroriënteren van leegstaande gebouwen is een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De toekomst van steden zal in toenemende mate worden bepaald door wat er al is. Weldoordachte herbestemmingen zijn de beste garantie voor duurzaam behoud en beheer van waardevol erfgoed en dragen bij tot een circulaire economie.

Duurzaamheid en leefbaarheid zijn geen loze begrippen maar een concreet engagement. Groene energie is een evidentie. Om een groene en gezonde leefomgeving te creëren werken we samen met landschaps- of tuinarchitecten.

Op maat van de klant

Onze projecten combineren toparchitectuur met een uitmuntende afwerking van materialen. Naast een uitgebreid en hoogwaardig basispakket kunnen onze kopers de interieurafwerking volgens hun eigen specifieke wensen of behoeften verfijnen.

Onze kopers zijn terecht veeleisend dus besteden wij veel aandacht aan de klantenbegeleiding en aftersales. Onze dienstverlening, die tot in de kleinste details verzorgd wordt, getuigt van diezelfde filosofie. Een voorbeeld daarvan is ons online klantenplatform waarmee we de klanten up-to-date houden over de vordering van de werken. Onze klanten appreciëren deze werkwijze en dat is meteen onze beste publiciteit.

Niet winst maar passie beweegt ons

Onze perfectionistische aanpak vergt niet alleen specialisatie, geduld en volharding. Wat ons motiveert, is een passie voor de schoonheid, kracht en charme van historische gebouwen. We willen iets nalaten waarop we fier kunnen zijn, met een positieve impact voor de ruime woonomgeving. Ons engagement houdt in dat we bij het maken van keuzes de kwaliteit en esthetiek voor maximaal winstbejag plaatsen.

VDD Project Development

De bestuurders en aandeelhouders van VDD Project Development zijn Johan Vandendriessche en Thibaut De Vos.

Johan Vandendriessche bouwde een carrière uit in de retail- en modewereld en introduceerde merken als Benetton, Zara, Massimo Dutti, Uterque en Loro Piana in België, Luxemburg en Nederland. Tegelijkertijd investeerde hij in winkelpanden op AAA-locaties met een historische waarde.

De kennismaking met Thibaut De Vos, jarenlang actief in de vastgoedwereld, was de start van VDD Project Development. Beide bestuurders delen eenzelfde visie, passie en overtuiging.

In een paar jaar tijd heeft VDD Project Development een solide reputatie opgebouwd op het gebied van herontwikkeling en herbestemming van historische gebouwen op toplocaties.

Team

Elk project vereist een specifieke aanpak en expertise. We beschikken dan ook over een team van specialisten die uitblinken in hun vakgebied. Partners die onze visie, passie en een drang naar perfectie delen.

In eigen land werk(t)en we samen met gerenommeerde architecten met een fijngevoeligheid voor historische gebouwen waaronder OMA Architecture, Coussée & Goris architecten, Bogdan & Van Broeck, Origin en aNNo Architecten. Ook in het buitenland zoeken we partners van het allerhoogste niveau. Voor het project 'The Grand' gingen we in zee met de Britse architect David Chipperfield Architects die wereldfaam geniet voor de herbestemming van iconische gebouwen.

Brugse ‘Hof De Gros’: stadspaleis wordt hoofdkantoor

Niet toevallig is ons hoofdkantoor gevestigd in het hart van werelderfgoedstad Brugge. Het prestigieuze pand in de Sint-Jakobsstraat was oorspronkelijk een stadspaleis met een rijke geschiedenis. Het huidige gebouw is een 18de-eeuws herenhuis dat in handen was van een adellijke familie.

De grondig gerestaureerde trappen- en inkomhal en de salons zijn kenmerkend voor onze signatuur. Wie er binnenkomt, voelt zich geborgen en gerespecteerd. Je gaat letterlijk deel uitmaken van een stukje geschiedenis, tot in de kelderruimte toe, die als verkoopkantoor is ingericht.

Dat prinselijke gevoel is meer dan een façade. Ook onze dienstverlening, die tot in de kleinste details verzorgd wordt, getuigt van diezelfde filosofie. Een voorbeeld daarvan is het online communicatieplatform waarmee we de klanten ook na de oplevering op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Meer foto's

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.
+32 (0)50 44 99 00

Vraag meer info