The Grand

08 8620.01
Ligging Zeedijk 10, Hendrikaplein 1-9, Albert I-laan 112-118, 8620 Nieuwpoort
Status In voorverkoop - werkzaamheden gestart Laatste appartementen te koop!
Bezoek de projectwebsite

Een historisch gebouw met een eigentijdse geest

Om de grandeur van het iconische monument te herstellen en zijn status terug te geven wordt een baanbrekend totaalproject gerealiseerd in samenwerking met het internationaal geprezen David Chipperfield Architects en de restauratie-architecten van Origin. Het ontwerp toont een vernieuwende manier van herbestemmen, waarbij de historische kwaliteiten van het gebouw worden gevierd, en enkel interventies worden toegelaten die het oorspronkelijke idee van het pand versterken.

Het nieuwe The Grand zal verschillende functies vervullen. Er komen 70 appartementen met gevarieerde oppervlaktes. Daarnaast wordt het gelijkvloers opengesteld voor het grote publiek. De historische bar en brasserie aan de kant van de Zeedijk worden in ere hersteld. Daarnaast zal er aan de zijde van de Albert I-laan plaats zijn voor drie ruime handelspanden. Zo komt dit prachtige erfgoed opnieuw tot leven en krijgt het een nieuwe rol in Nieuwpoort-Bad.

Wil u de kans niet missen om deel uit te maken van dit iconische project?

Er zijn nog enkele topappartementen beschikbaar met oppervlaktes van 110 tot 230 m², twee tot drie ruime slaapkamers en verschillende uitzichten en oriëntaties (vaste verkoopprijzen). In The Grand vindt u ongetwijfeld een limited-edition appartement dat voldoet aan al uw wensen.

U bent ingeschreven!

Oude en nieuwe architectuur in harmonie

Op basis van een bouwhistorische analyse werd een waardeschaal bepaald van het pand. Alle historisch waardevolle delen, zoals de drie gevels met kenmerkende standbeelden, de inkomhal, de bar en de brasserie, worden zorgvuldig gerestaureerd. De originele kleurstelling van de muren, plafonds en trappen van de inkomhal zal worden hersteld gezien bij materiaaltechnisch onderzoek bleek dat deze in het verleden helemaal anders was dan vandaag. De minder waardevolle delen krijgen een eigen interpretatie of een nieuwe functie, vertrekkend vanuit de erfgoedwaarden van het gebouw.

De belle époque-elementen die verdwenen zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog en de werken in de jaren ’60 worden op een hedendaagse manier gereconstrueerd met een speelse, eigentijdse en geraffineerde herinterpretatie van de bestaande architecturale taal. Zo zullen de iconische toren, de koepels, de luifel boven de inkom, de loggia en het hoekterras opnieuw schitteren als tijdens de glorieperiode.

Oude en nieuwe architectuur in harmonie
. .

Naast een respectvolle restauratie en renovatie, zal er ook een nieuwe, actuele uitbreiding plaatsvinden. De groei van Nieuwpoort-Bad na WOII zorgde ervoor dat het gebouw helemaal in de kustlijn werd opgeslokt. Als reactie hierop zal de historische bakenfunctie van het monument opnieuw worden hersteld. Dankzij nieuwe, extra verdiepingen, zal het gebouw letterlijk én figuurlijk uitgroeien tot een nieuwe landmark en opnieuw zijn stempel zetten op de skyline van Nieuwpoort-Bad.

De nieuwe verdiepingen werden ontworpen met een maximaal respect voor de originele vormgeving, met een architecturale herinterpretatie die harmonieus ingebed is in de uitstraling van het monument. Het ontwerp van de bijkomende verdiepingen wil geen specifieke stijl aan het gebouw opleggen of een schril contrast creëren tussen oud en nieuw. Het sluit net aan bij de architectuurtaal en kleurstelling van de gevels van het bestaande gebouw maar met vereenvoudigde details en functionele decoraties. Het nieuwe dakvolume herneemt de belangrijke elementen van het vroegere daklandschap – de toren, de koepels en dakkapellen – zodat het gebouw zijn iconische silhouet terugkrijgt. Het geheel krijgt de grandeur terug die kenmerkend is voor deze architectuurstijl, en blijft toch binnen een te verantwoorden schaal.

Het karakter en de essentie van de beaux-arts stijl van het gebouw, die op grandeur is gericht, wordt niet aangetast, maar net versterkt.

Betoverende interieurs door Arjaan De Feyter

Het karakter wordt ook doorgetrokken in alle interieurontwerpen. Interieurarchitect Arjaan De Feyter creëerde, met een sterke focus op ruimtebeleving, voor elk appartement een optimale planindeling gekenmerkt door een efficiënt ruimtegebruik. Ook klassieke ‘Le Grand Hôtel’-elementen komen subtiel terug dankzij de hedendaagse interpretatie van o.a. plinten, moulures en deuren. Ontdek meer over de appartementen »

Betoverende interieurs door Arjaan De Feyter

Genieten van een grandioos comfort

De grandeur en weelde van weleer wordt in het interieur op een eigentijdse manier vertaald naar een absoluut comfort. De luxe die in elk appartement te vinden is, werd ook geïntegreerd in de het ontwerp van de gemeenschappelijke delen. Zo leidt de gerestaureerde historische inkomhal bewoners naar het private zwembad, de rustgevende wellness en de ondergrondse fietsenstalling en parking met extra brede garageboxen. De nieuwe centrale hal, die de originele circulatie in ere herstelt, vormt een interne verbinding tussen de Zeedijk en de Albert I Laan. Hierdoor genieten bewoners van een snelle toegang tot zowel het strand als de winkelstraat.

Aandacht voor groene energie en ecologie

Ook ecologie en duurzaamheid spelen een belangrijke rol. Naast circulair bouwen wordt ten volle gekozen voor diverse moderne en duurzame technieken zoals geothermie, zonnepanelen en maximale terugwinning van de geproduceerde warmte om het verbruik tot een absoluut minimum te beperken. Het gebouw zal worden verwarmd en gekoeld zonder fossiele brandstoffen (géén gas), waardoor alle appartementen genieten van een optimaal winter- en zomercomfort.

Enkele cijfers:
• De 9.372 lopende meter geothermische boringen onder de nieuwe parking wekken 211.296kWh energie op, die wordt ingezet voor de warming en koeling van de appartementen.
• De 220 (onzichtbare) zonnepanelen op het dak staan in voor 75.900kWh energie, die wordt ingezet voor het verbruik van de gemeenschappelijke delen.
• De CO2 voetafdruk van het gebouw wordt gereduceerd met 84%.
• De appartementen zijn bijzonder energiezuinig met E-peilen tussen 15 en 25

Bent u een kandidaat-koper en heeft u concrete interesse of wenst u aan te kopen in dit project? Laat hieronder dan uw gegevens na.

Bedankt voor uw bericht!

Een AAA-ligging in het bruisende Nieuwpoort

Nieuwpoort-Bad blijft één van de meest gewaardeerde kuststeden in België met fantastische troeven zoals de brede zeedijk, de wandelpromenade, de gezellige winkelstraten en uiteraard de grootste privé-jachthaven van Europa.

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Vraag meer info