The Grand

08 8620.01
Ligging Zeedijk 10, Hendrikaplein 1-9, Albert I-laan 112-118, 8620 Nieuwpoort
Status In voorverkoop - prijzen vanaf € 445.000
Bezoek de projectwebsite

Het Project

Het project “The Grand” betreft een ambitieus renovatieproject van het voormalige ‘Le Grand Hôtel’, later gekend als de ‘White Residence’ te Nieuwpoort. Het gebouw raakte sinds de jaren ’60 in verval, maar VDD Project Development, ontwikkelaar van historische projecten, is vastberaden om het beschermde monument in haar totaliteit te renoveren op een unieke manier. Zo krijgt ‘The Grand’ voor zijn 100ste verjaardag al zijn grandeur terug en wordt het terug dé architecturale parel aan de Noordzee.

Lees meer

Programma

Het nieuwe ‘The Grand’ zal straks verschillende functies vervullen. Zo komen er in totaal 70 nieuwe appartementen met gevarieerde oppervlaktes tussen 60 en 265 vierkante meter. Daarnaast worden de historische bar en brasserie op het gelijkvloers in ere hersteld en zal er ook plaats zijn voor drie ruime handelsruimtes aan de zijde van de Albert I-laan en een zwembad met wellness in de kelderverdieping.

Lees meer

Programma

Duurzaamheid

Voor de uitwerking van het project is VDD vertrokken vanuit een sterk gevoel van verantwoordelijkheid voor het gebouw. Het hoeft dus ook niet te verbazen dat ecologie en duurzaamheid een belangrijke rol speelt. In die mate zelfs dat je gerust kan stellen dat de herbestemming van ‘The Grand’ als voorbeeldproject kan fungeren.

Lees meer

Op bouwkundig vlak zetten we maximaal in op het zogeheten circulair bouwen. Dat wil zeggen dat we reeds aanwezige materialen maximaal hergebruiken vooraleer nieuwe elementen toe te passen. Ook de manier waarop we met energie omgaan is een belangrijk aandachtspunt. We kiezen ten volle voor groene energie. Diverse moderne en duurzame technieken worden toegepast om het totale energieverbruik tot een minimum te beperken. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van o.a. geothermie, zonnepanelen en maximale terugwinning van de geproduceerde warmte. Het gebouw zal bijvoorbeeld worden verwarmd en verkoeld zonder fossiele brandstoffen.” Thibaut De Vos, bestuurder van VDD Project Development

Zeedijk 10, Nieuwpoort

Zeedijk 10, Hendrikaplein 1-9, Albert I-laan 112-118, 8620 Nieuwpoort

Bent u een kandidaat-koper en heeft u concrete interesse of wenst u aan te kopen in dit project? Laat hieronder dan uw gegevens na.

Bedankt voor uw bericht!

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Vraag meer info