The Dome

06 1000.02
Ligging Beursplein, Anspachlaan 65, Paul Devauxstraat 3-7, Kiekenmarkt 7-13, 1000 Brussel
Status In voorbereiding
The Dome

Het project

De ontwikkelaars VDD Project Development en Vervoordt r.e. gingen in zee met de gerenommeerde architecten COUSSEE & GORIS, gekend van o.a. de stadsbibliotheek De Krook (Gent), het bezoekerscentrum van Het Zwin (Knokke-Heist) en de pakhuizen van de site Kanaal (Wijnegem).

Lees meer

Het team herinterpreteert met zijn projectvoorstel de architectuur van Haussmann met zijn typische centrale lanen.

Het gebouw krijgt opnieuw een sterke architecturale identiteit. De verticale elementen worden geaccentueerd en het mansardedak wordt vervangen door strak vormgegeven dakkapellen. Onder de dakrand komen er balkons. De luifel wordt krachtig vormgegeven en de historisch waardevolle elementen, zoals de koepel, worden opnieuw in de verf gezet. Aan de Kiekenmarkt maakt het minst waardevolle deel plaats voor een nieuwbouw.

Het programma is geënt op de stad van de toekomst en omvat een evenwichtige mix tussen retail, restaurants, cafés, een opleidingscentrum, co-working en wonen. In de commerciële sokkel komen twee ruime, bruisende handelszaken: EATALY en Delhaize. Deze zijn complementair met het bestaande handelsapparaat en zullen de aantrekkelijkheid en de kwaliteit van de omgeving verhogen. Boven de plint zetten wij in op een urban community met co-working en co-living. Alle stedelijke activiteiten kunnen in The Dome worden beleefd: wonen, shoppen, culinair genieten, werken, seminaries en opleidingen volgen, ontspannen, ...

Eataly

Johan Vandendriessche, zaakvoerder van VDD, sloot een exclusieve joint venture af met EATALY. Het concept is een culinair walhalla voor liefhebbers van Italiaanse voeding. Het is een combinatie van een foodcourt met restaurants, cafés, een versmarkt en een opleidingscentrum.

Lees meer

EATALY kende sinds de start in 2007 een explosieve expansie in Italië (Rome, Bologna, Milaan, Firenze, Genua, Bari, Asti, Monticello, Pinerolo) en wereldwijd. Er zijn vestigingen in onder andere Istanbul, Monaco, Sao Paolo, Seoul, New York, Tokio, Chicago, Boston, Los Angeles, München en Stockholm. In 2019 opent EATALY ook in Parijs (Galerie La Fayette in Le Marais) en Londen (Liverpool Station).

Het biedt een grote selectie Italiaanse producten van hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs. Er wordt ingespeeld op de meest actuele foodtrends: de behoefte aan echtheid, eerlijk eten en authenticiteit wordt op smakelijke wijze ingevuld. Door rechtstreeks bij de producent in te kopen, blijven de prijzen laag. Zo is het mogelijk om lokale, ambachtelijke en duurzaam geproduceerde specialiteiten betaalbaar te maken voor een breed publiek.

EATALY maakt gebruik van seizoensproducten met aandacht voor culinaire tradities en bereidingswijzen. Producten moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en ambachtelijk en ecologisch geproduceerd worden. Het is de supermarkt van de toekomst waar beleving vooropstaat. De klant staat centraal. Hij winkelt, proeft en leert, omringd door al het moois dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Het concept wordt overal ter wereld zeer positief onthaald en oogst succes. Gezien de voorliefde van de Belgen voor gastronomie en de kwaliteit van het leven kan een vestiging in Brussel niet meer ontbreken. EATALY ontplooit zich op de hoek met het Beursplein over een oppervlakte van 3.500 m². De speciaalzaak komt op het gelijkvloers – met bijhorende terrassen – en de eerste verdieping.

Eataly

Duurzaamheid

The Dome ambieert onafhankelijk van fossiele energie te functioneren en zal maximaal gebruikmaken van de beschikbare energie op de site in combinatie met innoverende, duurzame technieken.

Lees meer

Gezien de voortreffelijke ontsluiting op de plek met het openbaar vervoer worden geen parkeerplaatsen gepland, met uitzondering van 5 plaatsen voor elektrische deelauto’s, maar wordt volop ingezet op fietsenstallingen.

Woon- en werkprogramma

Op de bovenverdiepingen komt een eigentijds stedelijk woon- en werkprogramma. Fosbury&Sons baat de co-workingspace van 7.500 m² uit, een hedendaagse werkomgeving op maat van de huidige generatie. Hetis een plaats waar zaken, cultuur en ontspanning samen komen.

Het urban woonconcept zet in op het nieuwe wonen met slimme, hoogwaardige appartementenmet diverse gemeenschappelijke ruimten en een heel aantrekkelijk voorzieningenniveau. Er zijn een 60-tal co-living appartementen met aanvullend een gemeenschappelijke lobby, bar, wassalon, dakterrassen, daktuin en moestuinen.

Fosbury&Sons Op de bovenverdieping komt een co-workingspace van 7.500 m²

Interesse in dit project?
Vul het formulier in of contacteer
ons via +32 (0)50 20 02 03

Bedankt voor uw bericht!

Ligging

Het pand bevindt zich in Brussel, op de hoek van het Beursplein, de Anspachlaan, de P. Devauxstraat en de Kiekenmarkt.

Delhaize

Het commerciële aanbod wordt aangevuld met een Delhaize van 2.000 m² op de hoek van de Anspachlaan en de Kiekenmarkt. Op het gelijkvloers komt een nieuw stedelijk concept, op de ondergrondse verdieping een klassieke supermarkt.

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.

Vraag meer info