The Dome

06 1000.02
Ligging Beursplein, Anspachlaan 65, Paul Devauxstraat 3-7, Kiekenmarkt 7-13, 1000 Brussel
Uitvoeringsperiode In voorbereiding
Architect COUSSEE & GORIS architecten
Interesse? Boek een afspraak
The Dome
‘The Dome’ zorgt voor een boeiende heropwaardering van het voormalige kantoorgebouw van Actiris, te Brussel, op een iconische ligging op het Beursplein. Het project zal een sterke bijdrage leveren aan de herwaardering van het hart van de stad. De combinatie van een hoogwaardige architectuur met een aantrekkelijk en gevarieerd programma staat garant voor de activering van de voetgangerszone, waardoor het Beursplein dé ontmoetingsplaats van Brussel zal worden.

Het project

De ontwikkelaars VDD Project Development en Vervoordt r.e. gingen in zee met de gerenommeerde architecten COUSSEE & GORIS, gekend van o.a. de stadsbibliotheek De Krook (Gent), het bezoekerscentrum van Het Zwin (Knokke-Heist) en de pakhuizen van de site Kanaal (Wijnegem). Het team herinterpreteert met zijn projectvoorstel de architectuur van Haussmann met zijn typische centrale lanen.

Het gebouw krijgt opnieuw een sterke architecturale identiteit. De verticale elementen worden geaccentueerd en het mansardedak wordt vervangen door strak vormgegeven dakkapellen. Onder de dakrand komen er balkons. De luifel wordt krachtig vormgegeven en de historisch waardevolle elementen, zoals de koepel, worden opnieuw in de verf gezet. Aan de Kiekenmarkt maakt het minst waardevolle deel plaats voor een nieuwbouw.

Het programma is geënt op de stad van de toekomst en omvat een evenwichtige mix tussenretail, restaurants, cafés, een opleidingscentrum, co-working en wonen. In de commerciëlesokkel komen twee ruime, bruisende handelszaken: EATALY en Delhaize. Deze zijn complementairmet het bestaande handelsapparaat en zullen de aantrekkelijkheid en de kwaliteit van deomgeving verhogen. Boven de plint zetten wij in op een urban community met co-working en co-living. Alle stedelijke activiteiten kunnen in The Dome worden beleefd: wonen, shoppen, culinairgenieten, werken, seminaries en opleidingen volgen, ontspannen, ...

Schermafbeelding 2019 10 29 om 10 51 59

Ligging

Het pand bevindt zich in Brussel, op de hoek van het Beursplein, de Anspachlaan, de P. Devauxstraat en de Kiekenmarkt.

Eataly

Johan Vandendriessche, zaakvoerder van VDD, sloot een exclusieve joint venture af met EATALY. Het concept is een culinair walhalla voor liefhebbers van Italiaanse voeding. Het is een combinatie van een foodcourt met restaurants, cafés, een versmarkt en een opleidingscentrum.

EATALY kende sinds de start in 2007 een explosieve expansie in Italië (Rome, Bologna, Milaan, Firenze, Genua, Bari, Asti, Monticello, Pinerolo) en wereldwijd. Er zijn vestigingen in onder andere Istanbul, Monaco, Sao Paolo, Seoul, New York, Tokio, Chicago, Boston, Los Angeles, München en Stockholm. In 2019 opent EATALY ook in Parijs (Galerie La Fayette in Le Marais) en Londen (Liverpool Station).

Het biedt een grote selectie Italiaanse producten van hoge kwaliteit voor een toegankelijke prijs. Er wordt ingespeeld op de meest actuele foodtrends: de behoefte aan echtheid, eerlijk eten en authenticiteit wordt op smakelijke wijze ingevuld. Door rechtstreeks bij de producent in te kopen, blijven de prijzen laag. Zo is het mogelijk om lokale, ambachtelijke en duurzaam geproduceerde specialiteiten betaalbaar te maken voor een breed publiek.

EATALY maakt gebruik van seizoensproducten met aandacht voor culinaire tradities en bereidingswijzen. Producten moeten van onberispelijke kwaliteit zijn en ambachtelijk en ecologisch geproduceerd worden. Het is de supermarkt van de toekomst waar beleving vooropstaat. De klant staat centraal. Hij winkelt, proeft en leert, omringd door al het moois dat de Italiaanse keuken te bieden heeft.

Het concept wordt overal ter wereld zeer positief onthaald en oogst succes. Gezien de voorliefde van de Belgen voor gastronomie en de kwaliteit van het leven kan een vestiging in Brussel niet meer ontbreken. EATALY ontplooit zich op de hoek met het Beursplein over een oppervlakte van 3.500 m². De speciaalzaak komt op het gelijkvloers – met bijhorende terrassen – en de eerste verdieping.

Gevelfragment ACTUEEL zonderman cropped

Delhaize

Het commerciële aanbod wordt aangevuld met een Delhaize van 2.000 m² op de hoek van de Anspachlaan en de Kiekenmarkt. Op het gelijkvloers komt een nieuw stedelijk concept, op de ondergrondse verdieping een klassieke supermarkt.

Duurzaamheid

The Dome ambieert onafhankelijk van fossiele energie te functioneren en zal maximaal gebruikmaken van de beschikbare energie op de site in combinatie met innoverende, duurzame technieken.

Gezien de voortreffelijke ontsluiting op de plek met het openbaar vervoer worden gen parkeerplaatsen gepland, met uitzondering van 5 plaatsen voor elektrische deelauto’s, maar wordt volop ingezet op fietsenstallingen.

P875 VDD PROJECTS Actiris Brussel CAM 05 HR 20180302

Woon- en werkprogramma

Op de bovenverdiepingen komt een eigentijds stedelijk woon- en werkprogramma. Fosbury&Sons baat de co-workingspace van 7.500 m² uit, een hedendaagse werkomgeving op maat van de huidige generatie. Hetis een plaats waar zaken, cultuur en ontspanning samen komen.

Het urban woonconcept zet in op het nieuwe wonen met slimme, hoogwaardige appartementenmet diverse gemeenschappelijke ruimten en een heel aantrekkelijk voorzieningenniveau. Er zijn een 60-tal co-living appartementen met aanvullend een gemeenschappelijke lobby, bar, wassalon, dakterrassen, daktuin en moestuinen.

Fosbury&Sons Op de bovenverdieping komt een co-workingspace van 7.500 m²

Wens je meer info?
Aarzel niet om ons te contacteren.
+32 (0)50 20 02 03

Boek een afspraak
Vraag meer info