De voorbereidende werkzaamheden van de herbestemming van het statige 18de-eeuwse stadspaleis 'Huis van Hamme', gelegen op het Sint-Maartensplein te Brugge naast de Walburgakerk, zijn achter de rug en nu zijn de archeologen aan de slag gegaan.

Er wordt op diverse archeologische niveaus gewerkt om de rijke historiek van deze site bloot te leggen. Er zijn reeds verschillende interessante vondsten gedaan op de site.

De vondsten betreffen houten structuren, bakstenen funderingsconstructies, waterputten, ... De oudste sporen dateren uit de 12de en 13de eeuw. Verschillende structuren in baksteen getuigen van een vrij intense en hoogstaande bebouwing die verband houden met het voormalig ‘Hof van Moeskroen’, een voormalig eigendom van de familie Adornes, en het latere Jezuïetencollege.

"Het archeologisch ensemble wordt nu met de grootste zorg gedocumenteerd voor wetenschappelijk onderzoek en indien mogelijk in bewaring gegeven bij de bevoegde instanties en/of archieven."
Bert Aspeele— Technisch Directeur - VDD Project Development

Het als monument beschermde herenhuis krijgt een hoogwaardige restauratie tot 8 ruime, luxueuze appartementen. Bij de start van de werken werd reeds 90% van het project verkocht.

Vorig Nieuwsbericht Volgend Nieuwsbericht
Vraag meer info